Trwa ładowanie

Partner programu - Gotowi w góry

Jesień w górach

Poznaj 3 powody, dla których warto wybrać się w Tatry jesienią

11.08.2017 r.
Jesień w górach

Wielu z naszych Gości twierdzi, że jeżeli wybrać się w góry, to właśnie jesienią. To idealna pora roku, aby złapać tzw. bakcyla i zakochać się w Tatrach.

Poznaj 3 powody, dla których warto wybrać się w góry jesienią:

  • Magia barw. Tylu pięknych kolorów, które będą towarzyszyć ci podczas wędrówek po Tatrach, nie ma żadna inna pora roku. Od pożółkłych grani, poprzez odcienie czerwieni, a skończywszy na festiwalu kolorów na drzewach.
  • Spokój, cisza i góry prawie na wyłączność. Tłumy na szlakach kończą się wraz z rozpoczęciem roku szkolnego. Pobyty we wrześniu i październiku najchętniej wybierają single, pary i osoby starsze. Może zabrzmi to dziwnie, ale nie ma wielkich kolejek do kas TPNu czy też do kolejki na Kasprowy. Góry są na wyciągnięcie ręki. To fantastyczny czas dla osób szukających wyjątkowego odpoczynku.
  • Stabilniejsza pogoda. Z naszych obserwacji wynika, że pogoda (szczególnie we wrześniu) charakteryzuje się większą stabilnością. Nie występują gwałtowne zjawiska pogodowe, a temperatura sprzyja wędrówkom.

Promocja jesienna! Wszystkie nasze pokoje tańsze o 10%. więcej>>

Jesień w górach, to idealny czas na podziwianie piękna Tatr Zachodnich. Szczególnie pięknie prezentują się Czerwone Wierchy. To również bardzo dobry moment na zwiedzenie Podhala rowerem. Osobom, które wybierają się w góry jesienią zawsze polecamy – weźcie ze sobą aparaty fotograficzne, bo takie widoki jakie czekają na Was w Tatrach, warte są uwiecznienia!

Sprawdź naszą jesienną ofertę pobytową 

Jesień góry Jesień w górach 2017
Zadzwoń Rezerwuj Pakiety
Ta strona używa cookie i innych technologii, aby korzystanie z niej było przyjemniejsze. Przetwarzamy zgromadzone dzięki nim dane w celach analitycznych i marketingowych. Przeglądając stronę wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zachęcamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności i cookies